POLITYKA PRYWATNOŚCI

§ 1

Ochrona danych osobowych

1. Administratorem danych osobowych jest Firma Handlowa Queenfryz Professional Paweł Szarblewski działający pod adresem: ul. Mostowa 15 NIP: 8792254742, REGON: 341473935. Tel: (56)-653-95-60 zwana dalej Queenfryz Professional.

2.Przetwarzanie danych osobowych odbywa się na zasadach i zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwane również RODO    

3.Przetwarzanie danych osobowych odbywa się w celu realizacji zamówienia, utworzenia i zarządzania kontem oraz wykonania umowy świadczonej drogą elektroniczną(Newsletter).

4.Następujące dane osobowe podlegają przetwarzaniu przez sklep internetowy QueenfryzProfessional:

a) w celu realizacji zamówienia: imię i nazwisko, adres korespondencyjny, numer telefonu, adres email

b) w celu utworzenia i zarządzania kontem: imię i nazwisko, adres email oraz opcjonalnie płeć i datę urodzenia

c) w celu wykonania umowy świadczonej drogą elektroniczną: adres email

5. Dane osobowe przekazane Queenfryz Professional podawane są mu dobrowolnie, w związku z zawieranymi umowami sprzedaży, z tym zastrzeżeniem, że niepodanie określonych w formularzach danych uniemożliwi złożenie i realizację zamówienia Klienta.

6. W celu ustalania, dochodzenia i egzekucji roszczeń mogą być przetwarzane niektóre dane osobowe podane przez Klienta, jeżeli roszczenia wynikają ze sposobu, w jaki Klient korzysta z usług, inne dane niezbędne do udowodnienia istnienia roszczenia, w tym rozmiarów poniesionej szkody.

7.Dane osobowe klienta są przekazywane podmiotom przetwarzającym(firma kurierska), w celu realizacji zamówienia oraz innym administratorom danych świadczących usługi płatności elektronicznych i bankowe.

8. Przechowywanie danych osobowych:

a)w celu realizacji zamówienia przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne do realizacji,na potrzeby którego dane zostały przekazane. Po tym czasie dane są przechowywane wyłącznie w celu zabezpieczenia ewentualnych roszczeń, z tym zastrzeżeniem,że w każdej chwili klient może usunąć dane.

b) w celu utworzenia i zarządzania kontem są usuwane wraz z usunięciem konta

c) w celu wykonania umowy świadczonej drogą elektroniczną wraz z cofnięciem zgody na otrzymywanie newslettera

9. Klient ma prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także do przenoszenia danych.

10. Prawa wymienione w § 1 pkt.8 dla zarejestrowanych użytkowników realizuje się w zakładce „Zarządzanie prywatnością”.

11. Klientowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w zakresie naruszenia jego prawo do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

§ 2

PolitykaCookies, adres IP

1.Sklep posługuje się tzw. plikami cookies (ciasteczka).

2.Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez serwer Sprzedawcy i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i zainteresowań.

3.Oprogramowanie Sklepu zapisuje informacje w plikach cookies dotyczących następujących obszarów:

– informacje na temat sesji

– ostatnio oglądane produkty,

– statystyki,

– koszyki zakupowe

4.Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję  przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty Sklepu.

5.Queenfryz Professional może gromadzić adresy IP Klientów. Adres IP jest wykorzystywany przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych (np. określeniu, z jakich regionów notujemy najwięcej odwiedzin), jako informacja przydatna przy administrowaniu i udoskonalaniu Sklepu Internetowego, a także w celach bezpieczeństwa oraz ewentualnej identyfikacji obciążających serwer, niepożądanych automatycznych programów do przeglądania treści Sklepu Internetowego.

 

Prawa autorskie i pokrewne

 1. Wszelkie treści zamieszczane w Sklepie, łącznie z tekstami, zdjęciami, grafiką, są własnością Sprzedawcy, jeśli wyraźnie nie stwierdzono inaczej.

 2. Sprzedawca ostrzega, że naruszenie praw autorskich i innych będzie ścigane na drodze cywilnej lub karnej.